Wat is Scouts Online (SOL)

Scouts Online (SOL) is het ledenadministratiesysteem voor alle scoutinggroepen in Nederland. Dus ook Bolaro maakt hier gebruik van om de ledenadministratie in bij te houden.

In dit systeem worden de relevante gegevens van de leden opgeslagen.

De speltakleiding en het bestuur van Bolaro hebben toegang tot deze gegevens, zodat men brieven per e-mail kan sturen en, indien nodig, de ouders kan bellen of het verzekeringsnummer van een lid kan opzoeken.

Ook Scouting Nederland maakt gebruik van deze gegevens, om bijvoorbeeld de 3-maandelijkse Scouting Magazines te kunnen versturen.

Als je inlogt kun je opgeven of je dit magazine wel of niet wilt ontvangen.

Hoe wijzig ik mijn contactgegevens?

Voor Bolaro is het van belang dat de gegevens in de ledenadministratie actueel zijn. Dit geldt voor adres- telefoon en e-mailgegevens, maar ook de medische gegevens (die worden gebruikt op de kampen e.d.).

Gegevens in de ledenadministratie kunnen gewijzigd worden door een mailtje te versturen naar onze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Maar vaak is het sneller om dit zelf te doen. Dit werkt als volgt:
1. Kies, nadat je bent ingelogd op Scouts Online, voor de opties ‘Mijn Scouting’ en vervolgens ‘Mijn basisgegevens’

Hoe log ik in op Scouts Online?

1. Ga naar http://sol.scouting.nl.
2. Heb je nog geen inlogaccount? Lees dan het kopje hieronder, hierin wordt beschreven hoe een inlogaccount kan worden aangemaakt.
3. Heb je al wel een inlogaccount? Vul dan eerst je gebruikersnaam in om in te loggen en klik vervolgens op “Log in”:

Hoe maak ik een Scouts Online account aan?

Het aanmaken van een inlogaccount dient eenmalig te gebeuren en is gekoppeld aan een persoon. (Het is dus niet mogelijk om met één inlogaccount de gegevens van meerdere leden te wijzigen en/of meerdere leden in te schrijven voor activiteiten.)

Het aanmaken van een inlogaccount werkt als volgt:
1. Ga naar http://sol.scouting.nl   en klik  op de blauwe “Login” knop

2. Klik in het scherm dat nu verschijnt op “account aanvragen”:

sol account aanvragen

3. vul alle gegevens in, vervolgens wordt er gekeken of er een scouting lid gevonden is die voldoet aan de door u ingevulde criteria

4.Als alles goed is gegaan ontvangt u een mail waarmee u het account kunt activeren.