Bij de Welpen gaan we gemiddeld 2 keer per jaar op kamp. Een winterkamp van 2 dagen en een hemelvaartkamp van 4 dagen.

Winterkamp

Tijdens een winterkamp gaan we meestal 2 dagen op kamp in het clubhuis. Tijdens een winterkamp doen we zo veel mogelijk in thema van het eten tot aan de spelletjes.

In 2013 zijn we gaan griezelen, met het thema Halloween.

Zaterdag

Op zaterdagochtend om 09:00 was het verzamelen bij het clubhuis. Na wat mededelingen zijn we met zijn alle op de fiets gestapt en we zijn toen naar Fort Wierickerschans gefietst. Daar aangekomen hebben we geopend en toen een film over de waterlinie en het fort gezien. Na de film en wat te drinken hebben we een rondleiding door en om het fort gekregen.

We kregen de vraag of we interesse hadden om ook even met de beheerder van het fort mee te varen. Er was aan hem gevraagd of hij een tak uit de Rijn wou halen. Het leek de kinderen en leiding wel leuk, dus zodoende zijn we ook nog even wezen varen. Bij terug komst was de lunch klaar en hebben we lekker geluncht in het fort.

Na de lunch zijn we weer op de fiets gestapt en via de weiweg en de boederijweg weer naar het clubhuis gefietst. Toen iedereen eindelijk een plekje had gevonden om te slapen wouden we buiten even een spel doen. Het weer had toen zo iets van laat het maar even lekker regenen. Toen maar een film gekeken. Na de film hebben we toch nog het spel kunnen doen. Toen was het tijd voor het avond eten: pannenkoeken!

Na het eten en de afwas hebben we een spooktocht in het Reeuwijksehout gelopen. Waarbij we uiteindelijk nog wat spekjes hebben verdiend. Die spekjes hebben we bij terug komst bij het clubhuis lekker boven het kampvuur geroosterd en daarbij kregen we een lekkere kop chocolademelk. Toen was het bedtijd.

Zondag

Na een uurtje keten was het tijd voor iedereen om zich te gaan aankleden en zijn spullen te gaan opruimen. Toen alle spullen opgeruimd waren zijn we naar buiten gegaan waar ondertussen het ontbijt klaarstond. Je eigen brood bakken, soep van af het kampvuur en ook knakworstjes uit de Dutch oven smaakten allemaal heel goed.

Na de afwas zijn we naar het bos gegaan en hebben we levend stratego gespeeld. Ondertussen is het gaan regenen en om 12:00 zijn we maar weer snel terug naar het clubhuis gegaan. Daar aangekomen kregen we een spin te eten en toen we naar buiten keken was iedereen blij dat we binnen waren. Het hoosde. Toen iedereen zijn spin ophad hebben we nog even stilzit bal gespeeld. De leiding was wat vervelend aan het doen, waardoor er een paar kinderen af gingen.

Toen kwamen de ouders alweer en is iedereen weer naar huis gegaan. Waarna de leiding alles nog even moest schoonmaken.

De foto's kunt u hier vinden.

In 2012 zijn we gaan kamperen in het clubhuis en hebben we in tenten geslapen.

In 2011 hebben we sinterklaas uit de brand geholpen, met een bezoek aan de Bodegraafse brandweer!

In 2010 hebben we het luchtruim gekozen en hebben we een bezoek gebracht aan het militair luchtvaartmuseum.

Hemelvaartkamp

Met het hemelvaartskamp gaan we meestal 4 dagen naar een ander clubgebouw in een bosrijke omgeving. Tijdens een hemelvaartskamp hebben we altijd een thema die de rode draad is, waarmee we de spellen en het eten verzinnen.

We zijn in 2014 eens niet naar een bosrijke omgeving gegaan. Na wat rond kijken zijn we toen in Hoek van Holland beland. Dus (zon), zee en strand. Hier hebben we het Jumanji-spel gevonden en we hebben hem op aanraden van Allen Parrish het spel maar uitgespeeld, zodat alles weer het oude werd.

'S middag was het eerste verzamelen bij het clubhuis en toen snel vertrekken naar Hoek van Holland waar we een clubhuis hadden gehuurd. Nadat alle spullen uitgepakt waren en alle bedden waren opgemaakt, hebben we een rondje door de omgeving gelopen en toen hebben we ook het Jumanji-speelbord gevonden.
Na het eten, hebben we levend stratego gespeeld. Toen nog even lekker broodjesbakken boven het kampvuur en toen was het alweer bedtijd.

Na het ontbijt hebben we weer een gooi gedaan op het Jumanji-speelbord en is de ene helft van de groep gaan knopen en de andere helft is een speurtocht gaan lopen. 'S middags zijn de groepen omgedraaid.
Toen iedereen weer bij het clubhuis was, mocht iedereen wat voor zichzelf gaan doen. Boekje lezen, gezellig zitten kletsen of lummelen wat een stuk leuker is als er een paar leiding meedoen.
Na het eten zijn de eerste voorbereidingen voor de bonte avond getroffen en daarna hebben we nog even levend ganzenbord gespeeld. Eventjes bijkomen bij het kampvuur en toe n naar bad.

Op vrijdagochtend had iedereen wat moeite met wakker worden, maar na het ontbijt en het verzamelen van de spullen, zijn we naar het strand gelopen. Na het zoeken naar een mooi plaatsje en het opzetten van de vlag mocht iedereen lekker voor zich zelf bezig zijn.
Vliegeren, zandkastelen bouwen, spelletjes spelen en pootjebaden (met de leiding) werden er zoal gedaan. Als iedereen het naar zijn zin heeft gaat de tijd heel snel en het was alweer tijd om terug te gaan. OP de terugweg nog even een groepsfoto gemaakt.
Bij het clubhuis aangekomen stond de bbq al aan en een uurtje later zijn we dan ook lekker gaan eten.
Na het eten zijn we doorgerold in de bonte avond met allemaal leuke en gekke optredens. 
Na nog even gezellig bij het kampvuur gezeten te hebben, was het toch echt tijd om naar bed te gaan.

Zaterdagochtend was het opstaan, ontbijten en alle spullen opruimen. Toen de slaapzalen leeg en opgeruimd waren kregen we allemaal een stukje taart, omdat Dennis 30 jaar was geworden. Na een klein spelletje was het weer instappen in de auto's en op naar Bodegraven.
Bij het clubhuis aangekomen stonden de ouders de kinderen al op te wachten en na het opruimen van de spullen is iedereen weer naar huis gegaan en was het kamp echt voorbij.
Hier kunt u foto's vinden voor een impressie.

Het thema van 2013 was Robinson Crusoë en we zaten in Heerde, waar we Robinson hebben geholpen de schat van Buys Ballot te vinden.

Woensdag aankomst, na het eten een tocht gelopen over de hei (met wat regen) daarna even dovenlicht gespeeld en toe naar bed.

Donderdag na het ontbijt met de helft van de kinderen een brug geknoopt en over de sloot geslingerd. De andere helft heeft een speurtocht gelopen. Na de lunch de groepjes omgedraaid. S'avonds met een deel van de kinderen ge-lummelt terwijl de anderen lekker in het bos aan het spelen waren. Daarna nog even gesmokkeld.

Vrijdag ochtend levend stratego gespeeld, na de lunch even gevoetbald en toen nog even gesmokkeld. Als afsluiting was er een bbq met aansluitend een bonte avond. Waarbij iedereen wat moest doen.

Zaterdag was het helaas alweer opruimen en weer terug naar huis.

In 2012 zijn we in Ede geweest en hadden we een bruiloft, alleen had een heks de bruidegom in een trol veranderd. Na wat spullen verzamelt te hebben konden we de trol weer terug toveren naar zijn normale vorm, en kon de bruiloft toch doorgaan.

In 2011 was het thema 3 sterren Hotel, dus konden alle kinderen lekker genieten. Alleen ging de kok er al naar 1 avond vandoor, waardoor de kinderen zelf moesten gaan helpen met het klaarmaken van het eten. We zijn in Ede geweest.

In 2010 zijn we op geheim trainingskamp van de FBI geweest in Driebergen.

Bij de Welpen kan je (vaardigheid)insignes verdienen, door aan de leiding te laten zien dat je bepaalde dingen kan of geleerd hebt. Zo kan iedereen zien wat de Welp heeft geleerd bij Scouting. Je kan 18 verschillende insignes verdienen, zo zit er voor elke Welp wel een bij die hem leuk lijkt. Voor de oudste Welpen zijn er nog 6 speciale insignes als extra uitdaging en als voorbereiding op de Scouts.

Om een insigne te verdienen moet een Welp 4 van de 6 opdrachten voltooien om het insigne te verdienen. Per leeftijd kan er ook nog verschil in de moeilijkheidsgraad zitten zo kunnen de jongste en de oudste Welpen hetzelfde insigne halen en is het voor iedereen uitdagend. De insignes zijn als groep te halen maar ook individueel.

Alle insignes zijn verdeeld over de 8 Activiteitengebieden, waarbij elk activiteitengebied er minstens een heeft.

 

Bij Bolaro proberen we per jaar 2 tot 4 insignes te halen die we met zijn allen halen. Vaak valt de laatste opdracht samen met een kamp, maar niet altijd.